пʼятниця, 3 квітня 2020 р.

Як визначити
готовність дитини до школи
Зміна зубів, витривалість, інтелектуальний розвиток відповідно віку – відомі всім ознаки того, що дитина готова до навчання у школі. Проте не все так просто як здається: є безліч нюансів, які варто врахувати батькам, перш ніж віддати 5-6-7 -річку до першого класу. Як же визначити, чи готова дитина до школи?
Більшість батьків вважає, що в школу можна віддавати дітей з вираженим інтелектуальним розвитком, і з раннього віку водять дітей на розвиваючі заняття, різноманітні курси, у мовні класи. Проте навіть якщо дітлахи вже в 5 років знають абетку, вміють читати, це зовсім не значить, що зі школою можна більше не зволікати – крім розумових здібностей, дитина має бути готовою до школи і в інших аспектах.
Одна з найважливіших ознак готовності дошкільнятка до першого класу – це зацікавленість та мотивованість самої дитини. Часто буває, що дитина хоче в школу, але на запитання про те, що ж вона робитиме у школі відповідає, що гратись з новими друзями, спілкуватись і розважатись. Серйозно розглядати варіант раннього походу в школу можна лише тоді, коли майбутній першокласник відповідає, що буде там вчитись, дізнаватись щось нове. Це значить, що дитина цілком розуміє роль школи і навіщо взагалі туди ходять...
ПРОДОВЖЕННЯ НА СТОРІНЦІ БАТЬКАМ НА ДОПОМОГУ

Немає коментарів:

Дописати коментар